Галерија

Галерија

Овдје можете погледати албуме са фотографијама и видео снимцима са претходних конференција.

Друга математичка конференција Републике Српске одржана је у Требињу 8. и 9. јуна 2012. године. На конференцији је учествовало око 90 аутора из земље и региона са 43 рада. Пленарна предавања држала је академик проф. др Свјетлана Терзић на тему О комплексним кобордизмима хомогених простора.

Трећа математичка конференција Републике Српске одржана је у Требињу 7. и 8. јуна 2013. године. На конференцији је учествовало око 120 аутора са универзитета из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније. Презентовано је укупно 75 научних радова. Пленарна предавања држао је проф. др Коста Дошен на тему Алгебре дедукција у теорији категорија.

Четврта математичка конференција Републике Српске одржана је у Требињу, 6. и 7. јуна 2014. године. На конференцију је пријављено 125 научних радова, а учесници су долазили са Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета из Бања Луке, Универзитета у Београду, Математичког института САНУ, Универзитета у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Косовској Митровици, Универзитета Црне Горе, Универзитета у Сарајеву, Универзитета из Загреба, Сплита, те Универзитета из Темишвара и Универзитета у Приморском. Пленарно предавање одржао је професор Лотар Рејчел са Универзитета у Кенту (Охајо, САД) на тему:  Network Analysis via Partial Spectral Factorization and Gauss Quadrature.

Пета математичка конференција Републике Српске одржана је 05. и 06. јуна 2015. године на Факултету за производњу и менаџмент Требиње. На конференцију је пријављено 86 научних радова са ауторима из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније, Русије итд. Пленарно предавање одржао је професор Стево Тодорчевић, редовни професор Универзитета у Торонту, а поред тога, има статус старијег научника у француском Националном центру за научна истраживања. Ужива углед једног од најбољих српских математичара и водећег математичара у области теорије скупова и аналитичке топологије на свету и добитник је Fields-ове награде за 2012. годину. Професор Тодорчевић одржао је предавања на тему "Резултати и примена теорије Рамсеја".

Галерију фотографија са конференције "САВРЕМЕНИ МАТЕМАТИЧКИ ПРОБЛЕМИ" можете погледати на следећим линковима:

линк1

линк2

Видео прилог  са конференције "САВРЕМЕНИ МАТЕМАТИЧКИ ПРОБЛЕМИ" можете погледати на следећем линку:

линк

Видео галерија

Пета математичка конференција
Пета математичка конференција РСИнтервју са професором Тодорчевићем
Пета математичка конференција
Пета математичка конференција РСТребиње
Четврта математичка конференција
Четврта математичка конференција РСТребиње
Друга математичка конференција
Друга математичка конференција РСТребиње